V stredu sme vás informovali o možnosti, že sa nebezpečné brazílske mäso spracované po záruke mohlo dostať v rámci všetkých členských štátov EÚ aj na Slovensko. Hrozba sa potvrdila! 

Štátna veterinárna a potravinová správa (ŠVPS) spustila veľké kontroly brazílskeho mäsa v obchodoch na Slovensku, keďže vznikli pochybnosti o tom, že dovážané mäso by mohlo byť napadnuté salmonelózou a upravené rôznymi chemikáliami.

Nebezpečné kontaminované mäso z Brazílie a jeho výskyt sa potvrdil aj na Slovensku. Vzorky mäsa odobrali na laboratórne testy. Zatiaľ prebiehajú laboratórne vyšetrenia a výsledky budú známe do dvoch dní. Ako uviedla ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Gabriela Matečná pre Etrend.sk: “Kým nemáme výsledky, zatiaľ nemôžeme urobiť nič. Dali sme odporučenie o pozastavení predaja akéhokoľvek brazílskeho mäsa, nielen hovädzieho mäsa, ale aj hydinového.”

Zdroj: Etrend.sk | Foto: pixabay.com