Mnoho fastfoodov si stojí za tým, že ich mäsové produkty sú zložené stopercentne z hovädzieho mäsa. Zabudli však povedať, že občas sa do zmesi pritúla hmyz, potkany či ľudské vlasy.

[sociallocker]Denník Independent informoval o tom, že kontrola laboratórií Clear Labs v USA, odhalila v mäse z fastfoodov DNA človeka či krysy. Pracovníci tohto laboratória otestovali 258 hamburgerov v Spojených štátoch. A výsledky poriadne prekvapili.

V dvoch vegetariánskych burgeroch sa nachádzalo mäso, v troch sa našla DNA z potkana a v jednom stopa ľudského tkaniva! „Do zmesi sa pri výrobe zrejme omylom primiešal vlas, koža či odlomený necht,” vysvetľuje firma Clear Labs v svojej správe o tom, ako sa ľudské tkanivo dostalo do jedla. Ale pozor, toto nie je to najhoršie. Firma, ktorá mäso testovala priznala, že určité množstvá ľudskej a potkanej DNA sú v súlade s normami pre výrobu burgerov! Čo sa týka, vegetariánov, tí by sa na fastfoody spoliehať nemali. Laboratórium zistilo, že dva bezmäsité burgery obsahovali hovädzinu a jeden burger z čiernej fazule žiadnu fazuľu neobsahoval.

Viac ako štyri percent všetkých vzoriek navyše obsahovalo DNA patogénov, teda baktérií, ktoré môžu spôsobiť otravu jedlom či dokonca epidémiu. Najviac sa ich nachádzalo práve v bezmäsitých variáciách placky v žemli, informuje o tom portál aktuality.sk.

Zdroj: aktuality.sk | Foto: Instagram [/sociallocker]