33-ročný francúzsky majster sveta a dlhoročná opora Chelsea, ktorá stála aj pri senzačnom titule Leicestru v Premier League, hrá už druhým rokom v Suadskej Arábii. Potreba zarábať nehorázne peniaze sa k medializovanému charakteru Kantého nehodia.

Ako je to naozaj? N´Golo Kanté sa údajne po titule majstrov sveta “bál” vypýtať trofej a až spoluhráči mu ju museli dať do rúk. Tento neúnavný bojovník zo stredovej formácie údajne používal navzdory miliónom, ktoré zarába, mobil s prasknutým dispejom a okolo jeho osoby sa vynárajú mnohé ďalšie “legendy”.

Čo z toho je skutočne pravda, možno len ťažko potvrdiť. Každopádne, podľa viacerých zdrojov Francúz zarábajúci v Saudskej Arábii 25 miliónov eur ročne, veľkú časť týchto peňazí posiela do afrického Mali, odkiaľ pochádzali jeho predkovia.

„Išiel som do Saudskej Arábie, pretože som sľúbil svojim ľuďom, že zmením ich životy. Dnes zarábam milióny v Saudskej Arábii, ale baví ma aj futbal, no mojou najlepšou investíciou je pomôcť “svojim ľuďom”. Tento rok som sľúbil postaviť školu, nemocnicu, štadión a vodnú nádrž pre svojich ľudí, ktorí trpia. Moja najlepšia investícia z miliónov, ktoré zarobím v Saudskej Arábii, je pre mňa ľudí,“ mali údajne znieť jeho slová. Ak je to pravda, tak klobúk dolu!

Len dodáme, že aj senegalský futbalista Sadio Mané vo svojej krajine nechal podobným spôsobom zvýšiť životnú úroveň.

Zdroj: FB/Sports Recap | Foto: IG/nglkante