Na prebiehajúcom svetovom šampionáte vo futsale, ktorý taktiež spadá pod organizáciu FIFA, dopadlo jedno stretnutie v závere skupinovej fázy ani nie úplne senzačným, ako skôr úmyselným výsledkom.

Reč je o prehre Francúzska s Iránom v pomere 1:4. Tieto dva tímy mali po dvoch zápasoch po dve výhry a podľa bookmakerov bol Irán miernym favoritom. Avšak začínajú sa šíriť hlasy, že Francúzi sa vyhrať ani veľmi nepokúšali.

Dôvod bol prostý. Pred zápasom bolo jasné, na koho tieto tímy v ďalšej fáze narazia a prehrať bolo v podstate výhodnejšie.

Zatiaľ, čo Irán bude čeliť silnému africkému šampiónovi z Maroka a následne v prípade výhry narazí na Brazíliu (tá medzičasom už vyradila Kostariku), Francúzsko narazí na papierovo slabšie Thajsko a následne na hrateľnejší Paraguaj (ten už vyradil v osemfinále Afganistan).

Trebárs tréner Líbye, ktorá vypadla z turnaja už v skupinovej fáze, neskrýval svoje rozhorčenie. „Líbya odsudzuje ovplyvňovanie zápasov. Je to hanba nášho športu,“ napísal. „Niekto by za to mal vyvodiť zodpovednosť. Nevieme, kto vyhrá, ale už teraz vieme, kto prehral,“ pridal sa ku kritike tréner brazílskeho futsalového tímu Marquinhos Xavier.

Ako najokatejší sa mal javiť jeden z gólov Iránu, ktorému predchádzalo nie úplne najlepšie bránenie a následne brankársky (ne)zákrok.

Zdroj: FIFA.com | Foto: IG/francefutsal