Bez modernejších či aspoň zrekonštruovaných štadiónov (resp. celkovo vyhovujúcej infraštruktúry) len ťažko môže hokej u nás napredovať. Aj preto je potešujúce, že v ďalšom slovenskom meste má byť moderný domáci stánok.

„Som rád, že debaty o štadióne už nie sú len v našej kancelárii medzi mnou a Mirom (Kováčikom, prezident klubu), ale aj na významnejších miestach. Verím, že v najbližších dňoch budú schválené prostriedky na projekt, či už zo strany mesta, ale aj župy. A následne budeme pracovať na tom, aby sa výstavba haly pohla ďalej,” ” uviedol generálny manažér HK Nitra Tomáš Chrenko.

V Nitre by mal vyrásť moderný štadión pre cca 5500 divákov, ktorý by mal mať aj dve tréningové plochy.

„HK Nitra štúdiu realizovateľnosti financovala na vlastné náklady. Je to vôbec niečo prvé a uchopiteľné, čo bolo doteraz zverejnené. To, o čom sa šepkalo, sme sa my snažili zhmotniť. Je to naša predstava o tom, ako by mohol v budúcnosti vyzerať nový štadión v Nitre.

„Máme predstavu, na ktorom mieste by mohol stáť. Počítame tam s hlavným štadiónom s kapacitou okolo 5 500 fanúšikov a s dvomi tréningovými plochami. Náklady by sa mali pohybovať niekde na úrovni 60 miliónov eur. Ale to je hrubý odhad.

Mimochodom, čo je podstatné, mala by to byť multifunkčná aréna, ktorá bude môcť hostiť rôzne koncerty, kultúrne podujatia, no byť k dispozícii trebárs aj na krasokorčuľovanie.

VIZUALIZÁCIA

Len doplníme, že HK Nitra je majstrom Slovenska z rokov 2016 a 2024 (je teda obhajcom titulu), za ostatných dvadsať rokov získala celkovo desať medailí. V Extralige je nepretržite od sezóny 2003-04, v roku 2003 postúpila ako víťaz druhej najvyššej súťaže.

Zaujímavá akvizícia v našej lige: 401 zápasov a 52 gólov v NHL!

Zdroj: Šport.sk | Foto: IG/hk_nitra_official