Štátna veterinárna a potravinová správa Slovenskej republiky (ŠVPS SR) iba pred pár dňami upozorňovala na vybranú prevádzku, kde bola zistená salmonela v kuracom mäse. Najnovšie dopadla rovnako katastrofálne aj ďalšia úradná kontrola.

Hygienici sa tentokrát zamerali na prevádzku mäsa a mäsových výrobkov na ulici 1. mája 137/43, 031 01 Liptovský Mikuláš. V prípade jedného z produktov sa tu objavilo vážne pochybenie zo strany zamestnancov. Ide o ,,chladené kuracie štvrte (chladená hydina), trieda kvality: A, DS: 11.4. 2020, výrobná dávka: 20200406, výrobca: Firma KABANOS Kojs Miroslaw i Joanna Kojs – Kowalczyk sp. Jawna, Spoldzielcow 1, Jablonka 34-480, krajina pôvodu: Poľsko“.

Mikrobiologickou analýzou vzorky bola zistená prítomnosť baktérií druhu ,,Salmonella enterica sérovar Enteritidis“. Salmonelóza je akútne bakteriálne hnačkové ochorenie, pričom prejavy nákazy sa dostavia 6 až 72 hodín po konzumácii kontaminovaných potravín.

Pre horúce novinky SLEDUJTE náš Instagram HITKY_SK plný pikošiek! Nájdete ho >>>TU<<<

Zdroj: svps.sk  |  Foto: Pixabay, Facebook/Mäsiarstvo Ľ.H.