Noc Oscarov sa nezadržateľne blíži a prípravy na veľkolepú hostinu sú už v plnom prúde. Prestížna udalosť si vyžaduje to najlepšie jedlo o akom sa vám ani len nesnívalo! Úlohy šéfkuchára sa už 22. rok po sebe zhostí Wolfgang Puck a bude mu pomáhať až 350 ľudí.
[sociallocker]
Menu, na ktorom si budú pochutnávať hostia na afterparty obsahuje až 50 rôznych jedál. Studený bar vážiaci až 1600 kilogramov bude obsahovať ryby, krabie klepetá, krevety, homáre či ustrice. Medzi typické šéfkuchárové špeciality patria makaróny so syrom, rebierka s polentou a kurací koláč.
”Máme aj novinky, napríklad Aljašského kráľovského kraba so zázvorom a čiernymi fazuľami,” pochválil sa Wolfgang pre People magazín. ”Máme taktiež celú radu zeleniny, sushi, čiže niečo pre každého.” Jeho najväčším komplimentom je, keď sa neskôr ľudia vracajú do jeho reštaurácie ‘Spago’ a pýtajú si jedlá, ktoré jedli na oscaroch.
Mlsné jazýčky budú určite zaujímať aj sladké varianty. Chuťové poháriky im uspokojí napríklad tiramisu, veža z makaróniek, čokoládová fontána či rôzne druhy čokoládových bonbónov. Výber je teda naozaj pestrý a luxusný, že si z neho budú mať všetci problém vybrať. My ostatní smrteľníci môžeme účastníkom oscarov len ticho závidieť a pokorne si objednať pizzu.
Zdroj: people.com Fotky: gettyimages, pixabay [/sociallocker]