Pripravujete oslavu alebo sa doma nudíte a nemáte do čoho pichnúť? Dali by ste si niečo sladké, ale neviete čo? My vieme! Na scénu prichádza novinka, čokoládové lasagne. A síce s tými pôvodnými majú spoločný iba názov, vaše chuťové bunky zažijú orgazmus a vy tiež nebudete namietať. Tak šup šup do toho. Verím, že nikto tejto originálnej dobrote nepovie NIE.

[sociallocker]

Budeme potrebovať:

36 kusov keksíkov Oreo

6 polievkových lyžíc roztopeného masla

230 gramov krémového syru alebo tvarohu

1/4 hrnčeka kryštálového cukru

2 polievkové lyžice studeného mlieka

350 ml šľahačkovej smotany

90 g čokoládového pudingu

3 a 1/4 hrnčeka mlieka

1 a pol hrnčeka čokolády na varenie

Po prvé

Rozdrvíme si, prípadne rozmixujeme keksíky Oreo tak, aby boli “na prášky” a zmiešame ich s rozpusteným maslom. Vzniknutú zmes roztlačíme na dno akejkoľvek nádoby s veľkosťou cca 20×35 cm. Nádobu s dôkladne roztlačenou zmesou vložíme do mrazničky a zatiaľ si pripravíme plnku.

Postup na prípravu čokoládových lasagní
Postup na prípravu čokoládových lasagní

Po druhé

Vyšľaháme si šľahačkovú smotanu (ja osobne odporúčam rastlinnú, lepšie drží tvar a nepotrebujete stužovač!) Krémový syr / tvaroh zmiešame s dvomi lyžicami mlieka a cukrom. Do tejto krémovej zmesi vmiešame polovicu vyšľahanej šľahačky a nanesieme na stuhnutý, keksíkový základ.

Postup na prípravu čokoládových lasagní
Postup na prípravu čokoládových lasagní

Po tretie

Uvaríme si čokoládový puding a až keď vychladne, dáme ho na krémovú vrstvu. Necháme to takto postáť aspoň 10 minút a potom na záver, nanesieme druhú polovicu šľahačky. Ozdobíme podľa vlastného vkusu a chuti, a to buď strúhanou horkou čokoládou alebo inými čokoládovými ozdobami. Takto pripravený zákusok ešte necháme 4 a viac hodín stuhnúť v chladničke, aby sme z neho mali čo možno najlepší pôžitok.

Postup na prípravu čokoládových lasagní
Postup na prípravu čokoládových lasagní

Dobrú chuť!

Zdroj: najky.webnoviny.sk Foto: omgchocolatedesserts.com [/sociallocker]