Slovensko obletela šokujúca správa o nakazenom mäse, ktoré sa k nám dostalo z Českej republiky, no pôvodom je z Poľska. Zo strany kontrolórov však došlo k obrovskému zlyhaniu, keďže informáciu o nebezpečnom produkte zverejnili s poriadnym oneskorením. Stále je však šanca, že neskončilo práve vo vašom žalúdku.

Na Slovensko sa dostalo viac ako päť ton kontaminovaného mäsa. Išlo o hydinové mäso, konkrétne o kuracie prsia a krídla. Aj napriek tomu, že českí kontrolóri odobrali vzorky 29. mája a výsledky mali 6. júna, upozornenie na nebezpečné produkty zverejnili až o štyri dni neskôr, čiže 10. júna.

Nakazené mäso je infikované Salmonelou, pričom sa predávalo v obchodnom reťazci Kaufland v meste Ilava a menších obchodoch s mäsovými výrobkami. Riaditeľ Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) Jozef Bíreš sa domnieva, že väčšinu mäsa už Slováci zjedli, no keďže išlo o chladené výrobky, mnoho zákazníkov ho môže mať stále v mrazničke. Išlo o produkty s dobou spotreby do 4. júna 2019 od dodávateľa DIEMA,s.r.o.

Zdroj: svps.sk  |  Foto: Pixabay