Čerstvé ríbezle sú nielen chutné, ale zároveň aj veľmi prospešné nášmu zdraviu. Obsahujú totiž málo kalórií, žiaden tuk, no taktiež sú plné vitamínu C. Je tak načase vyskúšať si rýchly letný koláčik, po ktorom sa budete ešte dlho oblizovať. Nebojte sa kyslosti červených bobuliek a pochutnajte si spolu s nami.
Letný hrnčekový ríbezlák
INGREDIENCIE:
- 4 vajcia
- 1 hrnček kyštálového cukru
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 1 hrnček mlieka
- 200 ml oleja
- 1 kypriaci prášok do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- 1 puding – zlatý klas
- Ríbezle ( aspoň 2 hrnčeky – podľa chuti)
POSTUP:
Vajíčka s kryštálovým cukrom si vyšľahajte do penista. Pomaly pridávajte olej, mlieko, múku s kypriacim práškom a vanilkovým cukrom. Cesto následne vylejte na vymastený plech vysypaný múkou. Na cesto poukladajte ríbezle a dajte piecť na 180˚C na 15-20 minút. Po upečení nechájte koláč vychladnúť a medzitým si vytvorte ríbezľovú vrstvu. Do ríbezlí dolejte vodu, aby ste mali 500 ml tekutinu. Väčšiu časť tekutiny dajte variť a v pár lyžičkách si rozmiešajte puding. Po zovretí vlejte puding do ríbezľovej masy, čím sa vytvorí želatína. Tú vylejte na vychladený koláčik, zarovnajte a opäť nechajte vychladiť. Prajeme dobrú chuť!
Pre horúce novinky SLEDUJTE náš Instagram HITKY_SK plný pikošiek! Nájdete ho >>>TU<<<
Zdroj: Facebook/Z každého rožka troška | Foto: Facebook/Z každého rožka troška, Pixabay