Počas vianočných sviatkov došlo k smutnému úmrtiu zástupkyne hlavného hygienika SR a hlavnej odborníčky pre odbor hygieny výživy, bezpečnosti potravín a kozmetických výrobkov Ivety Truskovej. Zomrieť mala 26. decembra vo veku nedožitých 63 rokov.

Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky informoval na svojich stránkach o úmrtí Ivety Truskovej, ktorá sa venovala problematike hygieny výživy a bezpečnosti potravín na regionálnej, národnej, európskej a svetovej úrovni. Zosnulá bola členkou viacerých odborných vedeckých skupín, pričom Slovensko zastupovala v medzinárodných výboroch. Taktiež sa podieľala na zákone o potravinách a tvorbe Potravinového kódexu SR, pričom jej patrí aj veľká zásluha pri tvorbe preventívnych programov verejného zdravotníctva.

Ako uviedli jej kolegovia, okrem ľudskej a priateľskej povahy odovzdávala svoje skúsenosti nielen ostatným spolupracovníkom z oblasti hygieny výživy, ale aj študentom na univerzitách. “Ivetka, bola si vzácny človek. Úprimná a obetavá priateľka, príkladná kolegyňa a uznávaná odborníčka. Tvoja vnútorná sila a precíznosť pri riešení náročných odborných úloh a presadzovaní princípov verejného zdravia nám budú navždy inšpiráciou. Nepoznala si únavu, nedbala na čas a bola si tu vždy pre nás,” odkázali zosnulej odborníčke kolegovia z Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky. Česť jej pamiatke.

Pre horúce novinky SLEDUJTE náš Facebook! Nájdete ho >>>TU<<

Zdroj: UVZ