Vysokoškoláci, ktorí trávia niekoľko dní v týždni na internáte, sa príliš nezaoberajú výživovými hodnotami jednotlivých jedál. V tomto prípade je pre nich najdôležitejšie strava, ktoré je lacná a dá sa pripraviť jednoducho a rýchlo. To sa však vypomstilo mladíkovi, ktorí náhle zomrel.
Mladý študent s prezývkou “AJ“ sa rozhodol dať si na obed cestoviny, ktoré si však uvaril pred piatimi dňami. Údajne mala byť talianska pochúťka po uvarení dva dni odložená bokom a následne ju dal študent do chladničky. Po troch dňoch v chlade vytiahol cestoviny a zohrial si ich v mikrovlnke.
Po skonzumovaní obedu mu však náhle prišlo zle, pričom mal bolesti brucha a hnačku. Mladík si myslel, že sa otrávil jedlom, a tak si dal liek a išiel si na chvíľu ľahnúť. Po niekoľkých hodinách sa však prebudil s horúčkou a nakoniec ho našiel kamarát v kúpeľni ležať a podlahe. Privolaní záchranári sa snažili o urýchlený prevoz do nemocnice, ktorý však študent neprežil.
Tragická smrť 20-ročného muža sa stala už v roku 2008. Rodina sa však nedočkala žiadnych odpovedí, až doteraz. Dr. Bernard doposiaľ zisťoval, prečo nešlo iba o klasickú otravu jedlom, ktorá by po pár hodinách či dňoch ustúpila. Jeho výskum preukázal, že mladíkovi zlyhala pečeň, ktorá zle zareagovala na toxíny z cestovín v kombinácií s liekom na nevoľnosť. Otrávený študent si tak myslel, že použitím lieku sa mu uľaví, no nevedomky si priťažil natoľko, že sa mu už nedalo pomôcť.
Zdroj: dailymail.co.uk, YouTube | Foto: Pixabay