Vysokoškoláci, ktorí trávia niekoľko dní v týždni na internáte, sa príliš nezaoberajú výživovými hodnotami jednotlivých jedál. V tomto prípade je pre nich najdôležitejšie strava, ktoré je lacná a dá sa pripraviť jednoducho a rýchlo. To sa však vypomstilo mladíkovi, ktorí náhle zomrel.

Mladý študent s prezývkou “AJ“ sa rozhodol dať si na obed cestoviny, ktoré si však uvaril pred piatimi dňami. Údajne mala byť talianska pochúťka po uvarení dva dni odložená bokom a následne ju dal študent do chladničky. Po troch dňoch v chlade vytiahol cestoviny a zohrial si ich v mikrovlnke.

Po skonzumovaní obedu mu však náhle prišlo zle, pričom mal bolesti brucha a hnačku. Mladík si myslel, že sa otrávil jedlom, a tak si dal liek a išiel si na chvíľu ľahnúť. Po niekoľkých hodinách sa však prebudil s horúčkou a nakoniec ho našiel kamarát v kúpeľni ležať a podlahe. Privolaní záchranári sa snažili o urýchlený prevoz do nemocnice, ktorý však študent neprežil.

Tragická smrť 20-ročného muža sa stala už v roku 2008. Rodina sa však nedočkala žiadnych odpovedí, až doteraz. Dr. Bernard doposiaľ zisťoval, prečo nešlo iba o klasickú otravu jedlom, ktorá by po pár hodinách či dňoch ustúpila. Jeho výskum preukázal, že mladíkovi zlyhala pečeň, ktorá zle zareagovala na toxíny z cestovín v kombinácií s liekom na nevoľnosť. Otrávený študent si tak myslel, že použitím lieku sa mu uľaví, no nevedomky si priťažil natoľko, že sa mu už nedalo pomôcť.

Dr. Bernard zistil dôvod smrti mladého študenta

Zdroj: dailymail.co.uk, YouTube  |  Foto: Pixabay