Na Slovensku sa opäť nachádza nebezpečný potravinový výrobok. Tentokrát ide o čierne mleté korenie, ktoré bežne používame vo svojich domácnostiach. Analýzou vzoriek bola vo výrobku zistená prítomnosť baktérie Salmonely.
Štátna vererinárna a potravinová správa Slovenskej republiky (ŠVPS SR) oznamuje prostredníctvom svojej internetovej stránky, že vo vzorke čierneho mletého korenia bola zistená prítomnosť baktérie Salmonella enterica subspecies Matadi. Táto baktéria sa nachádzala v 4 z 5 vzoriek.
Ide o “Korenie čierne mleté 250 g” značky Mäspoma (výrobná šarža 22.11.2020 A, minimálna trvanlivosť do 22.11.2020, výrobca: Mäspoma spol. s.r.o., T.G. Masaryka 8/955, 960 01 Zvolen, prevádzka Dvory nad Žitavou). Vzorky boli odobrané v distribučnom sklade v Močenku.
Tento výrobok nie je v súlade s požiadavkami pre bezpečnosť potravín a preto sa sťahuje z trhu. Ak ho máte doma, nepoužívajte ho. Potraviny kontaminované salmonelou sú pre zdravie človeka nebezpečné a spôsobujú ochorenie salmonelózu.
Zdroj: svssr.sk │ Foto: svssr.sk, publicdomainpictures.net, upload.wikimedia.org, pixabay.com