Tisícky vedcov majú momentálne plné ruky práce, pričom hľadajú liek proti koronavírusu. Počas výskumov mnohokrát natrafili na látku, ktorá by mohla byť účinnou medicínou proti smrtiacej pandémii. Zaujímavosťou je však fakt, že sa táto zlúčenina nachádza aj v niektorých potravinách.

Mnohí odborníci sa verejne vyjadrili, že COVID-19 je mladý vírus, o ktorom majú iba obmedzené informácie. Vírusové ochorenie je tak pod paľbou mnohých výskumov s cieľom nájsť účinný liek. Vedci však zbystrili pozornosť v súvislosti s chemickou zlúčeninou nazvanou taxifolín.

Práve táto látka by mohla byť antivirálnym liekom proti koronavírusu, pričom nemá žiadne toxické vedľajšie účinky. Na dôležitú zložku upozornil biochemik Pavol Čekan, ktorý si preštudoval výskumy zo zahraničia. ,,Doktor Smieško vo Švajčiarsku, ktorý študoval, ktoré chemické molekuly by mohli fungovať ako liek proti koronavírusu, z jedenástich takýchto chemických zlúčenín vyšla jedna, ktorá sa volá taxifolín ako jedna z možností lieku a veľmi pekné je, že práve taký taxifolín sa nachádza práve v červenom víne, čokoláde a v zelenom čaji,” vysvetlil odborník pre noviny.sk.

Podľa jeho slov môže konzumácia vybraných potravín pôsobiť preventívne v boji s nákazou koronavírusu, no v rozumnom množstve. Nadmerná konzumácia alkoholu totiž môže mať opačný efekt a znižuje schopnosť imunitného systému bojovať voči akémukoľvek vírusu vrátane COVID-19.

Pre horúce novinky SLEDUJTE náš Instagram HITKY_SK plný pikošiek! Nájdete ho >>>TU<<<

Zdroj: noviny.sk  |  Foto: Pixabay