Diana Klamová sa dostala do povedomia divákov účinkovaním v seriáli Pán profesor. Je iróniou, že ju oslovili vďaka modelingu, ktorému sa venuje do 14 rokov. Dnes hviezdi v seriáli Nemocnica, kde sa zhostila postavy ambicióznej chirurgičky Gréty.
Mnohí by si mohli myslieť, že slovenská modelka si počas vianočných sviatkov dáva pozor na štíhlu líniu, no opak je pravdou. Podľa jej slov si práve v tomto období vychutnáva všetky tradičné jedlá či koláče, necvičí a naplno si užíva váľanie sa na gauči pred telkou.
Diana dokonca pečie špeciálny zákusok, ktorého recept sa v jej rodine traduje už dlhé roky. ,,U nás nesmie chýbať metrový koláč, ktorý robila moja babka niekedy, ale už nie je medzi nami, takže ho robím ja a musím robiť dvojmetrový, lebo každý ho chce,“ povedala sympatická blondínka pre TV JOJ. Seriálová Gréta sa dokonca o rodinný recept podelila aj s fanúšikmi.
Potrebujeme:
CESTO
4 vajíčka
1/4 čajovej lyžičky soli
240 g práškového cukru
1 balíček vanilkového cukru
260 g polohrubej múky
0,5 balíčka prášku do pečiva
10 polievkových lyžíc horúcej vody
100 ml oleja
2 polievkové lyžice kakaa
Maslo na vymastenie formy a múku na jej vysypanie
Pre horúce novinky SLEDUJTE náš Facebook! Nájdete ho >>>TU<<
PLNKA
500 ml mlieka
1,5 balíčka Zlatého klasu
1 balíček vanilkového cukru
250 g masla
150 g práškového cukru
Rum podľa chuti
Čokoládová poleva na vrch a ozdobenie koláča
Postup:
Na začiatok si predohrejeme rúru na 180 °C a dve formy na srnčí chrbát vymastíme maslom, vysypeme múkou. Vajíčka si rozdelíme na bielky a žĺtky. Žĺtky vymiešame s práškovým i vanilkovým cukrom. Následne pridáme vodu, olej, múku a prášok do pečiva. Na záver vložíme sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na dve časti a do jednej primiešame kakao. Obe cestá vylejeme do formy a pečieme 35 až 45 minút. Kakaové cesto sa môže piecť dlhšie. Po upečení necháme vychladnúť a nakrájame na rovnako hrubé plátky.
Zo Zlatého klasu, mlieka a vanilkového cukru uvaríme hustý puding, necháme vychladnúť a následne pridáme zmäknuté maslo a práškový cukor. Podľa chuti môžeme pridať rum. Dobre vymiešame, aby v plnke neboli žiadne hrudky. Plátky cesta natierame plnkou a striedavo spájame biele a kakaové pláty cesta. Zvyšok plnky použijeme na potretie celého vrchu koláča. Potom už len stačí poliať čokoládovou polevou a nechať zachladiť. Dobrú chuť!
Zdroj: TV JOJ | Foto: FB/Nemocnica, TV JOJ, YT/Kuchyňa Lidla