Karel Gott bol klenotom československej hudobnej scény. Jeho piesne naďalej zostávajú v srdciach mnohých fanúšikov. Legendárny umelec bol však nielen úspešným spevákom, ale aj vyhláseným gurmánom. Rád si vychutnával dobré jedlo, no ešte radšej varil.

Karel Gott mal počas svojej kariéry možnosť ochutnať jedlo z celého sveta. V Rakúsku si veľmi rád objednával viedenský rezeň, no v Nemecku nepohrdol rôznymi druhmi polievok. Priateľom neraz pripravoval špeciálny tatarák s koňakom či sviečkovú s karlovarskou knedľou.

Rodák z Plzne mal špeciálny recept aj na zemiakový šalát, ktorý je neodmysliteľnou súčasťou vianočných sviatkov. Každý ho robí trochu inak, pričom neexistuje jeden správny spôsob. Český spevák svoj recept vylepšil o netradičnú ingredienciu, ktorou je zelená paprika. Mala dodať šalátu chrumkavú chuť, a zároveň ho odľahčiť.

Zemiakový šalát podľa Karla Gotta

Ingrediencie:
300 g varených zemiakov
100 g kyslých uhoriek
50 g cibule
1 zelená paprika
2 natvrdo uvarené vajcia
100 g majonézy
50 g horčice
mleté korenie
cukor
soľ

Postup:
Uvarené zemiaky, uhorku, zelenú papriku a vajcia nakrájame nadrobno. Cibuľu taktiež nakrájame a uvaríme ju v náleve z nakladných uhoriek. Majonézu zmiešame s horčicou, korením, cukrom a soľou. Do zmesi pridáme uvarenú cibuľu a ochutenú majonézu. Všetky ingrediencie premiešame a necháme odležať v chladničke cez noc. Dobrú chuť!

Pre horúce novinky SLEDUJTE náš Facebook! Nájdete ho >>>TU<<<

Zdroj: YT/Recepty bez brepty | Foto: FB/Jan Adam, YT/Recepty bez brepty