Spoločnosť MARKÍZA – SLOVAKIA, spol. s.r.o. zverejnila znepokojivý oznam. Už o pár týždňov totiž hrozí tisíckam domácností odpojenie od staníc Markíza, Doma či Dajto. Dôvodom má byť odmietanie markizáckej ponuky známou spoločnosťou, ktorá poskytuje Slovákom vysielanie televíznych staníc. 

Ako uviedol vo svojom vyjadrení Matthias Settele, Markíze vyprší už 1. júla 2023 rámcová zmluva so známou spoločnosťou UPC BROADBAND SLOVAKIA, s.r.o.. Spoločnosť by tak už o pár týždňov prišla o súhlas na retransmisiu televíznych programov Markízy, kým zákazníci UPC by od júla stratili pripojenie k Markíze, Dome či Dajto.

Markíza údajne ponúka UPC férovú dohodu, no spoločnosť ju naďalej odmieta. Settele uviedol, že ho vzniknutý konflikt mrzí kvôli tomu, že by približne 134-tisíc zákazníkov stratilo prístup k obľúbeným staniciam. Rokovania však ešte nie sú ukončené, a tak v hre naďalej ostáva aj pozitívny scenár o vzájomnej dohode. Za posledných 10 rokov ide pritom o prvý prípad, kedy Slovákom v UPC spoločnosti reálne hrozí odpojenie staníc.

Urobili sme všetko, čo bolo v našich silách, žiaľ, zatiaľ sme nedospeli k dohode. Vyzývame UPC, aby pokračovali v rokovaniach a nenechali svojich 134-tisíc zákazníkov bez prístupu ku kanálom skupiny Markíza,” odkazujú so slovami, že ich podmienky boli akceptované všetkými ostatnými operátormi. Televízia zároveň odmietla, že by neúmerne zvyšovala svoje poplatky, ktoré sú postupne navyšované na “férovú trhovú odplatu, odzrkadľujúcu prínos staníc pre ponuku operátorov”.

Pre horúce novinky SLEDUJTE náš Facebook! Nájdete ho >>>TU<<<

Zdroj: markiza.sk | Foto: FB/UPC Broadband Slovakia