Slovenské zdravotníctvo zasiahla pred niekoľkými dňami veľmi smutná správa. Vo veku 83 rokov odišiel na večný odpočinok uznávaný lekár, ktorý pôsobil celé roky na Neurologickej klinike Lekárskej fakulty UPJŠ a Univerzitnej nemocnice L. Pasteura Košice.

Ako informuje košická nemocnica, vo veku 83 rokov zomrel doktor Eugen Eiben, pričom poslednýkrát vydýchol 5. júla. Uznávaný neurológ viedol štvrťstoročie Neurologickú kliniku LF UPJŠ a FN L. Pasteura (dnes Univerzitná nemocnica L. Pasteura Košice) ako jej prednosta.

V roku 1981 tiež riadil sťahovanie pracoviska do novej nemocnice na Triede SNP v Košiciach. “Venoval sa epilepsii, neurologickým prejavom chronického abúzu alkoholu, problematike amyotrofickej laterálnej sklerózy a neurovaskulárnym ochoreniam, ale prejavoval tiež veľký profesionálny záujem o problematiku životného a pracovného prostredia,” spomína nemocnica.

Okrem zdravotníckej činnosti sa venoval taktiež vede a pedagogike. Za svoj profesijný život publikoval približne 130 vedeckých prác, no taktiež získal 5 ocenení za najlepšiu publikáciu roka a jednu cenu Spolku lekárov za najlepšiu prednášku roka.

Pre horúce novinky SLEDUJTE náš Facebook! Nájdete ho >>>TU<<<

Zdroj | Foto: FB/Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach, Lekárska fakulta