Slovenskí zákazníci aktuálne využívajú služby štyroch mobilných operátorov. K Orange, Telekom, O2 a 4-ka by však mohol podľa prvých zákulisných informácií v budúcnosti pribudnúť aj piaty. Za operátorom by pritom stála známa spoločnosť, ktorá ponúka televízne a internetové služby.

K aktuálnym štyrom mobilným operátorom môže podľa zákulisných dohadov pribudnúť v budúcnosti aj piaty. Za tým by podľa portálu Živé mohla stáť známa spoločnosť UPC, ktorá mala nedávno konflikt s Markízou, pričom 134-tisíc zákazníkom hrozilo odpojenie jej kanálov. UPC pritom v súčasnosti poskytuje spotrebiteľom internetové a televízne služby, ktoré by tak iba rozšírila aj o tie telefonické.

Piaty operátor by v prípade spustenia využíval už existujúcu 4G sieť 4-ky, ktorej by platil za minúty, volania a spotrebované dáta. V hre je však údajne aj možnosť, že spoločnosť UPC by napokon len predávala produkty 4-ky. Bližšie informácie nateraz nie sú potvrdené: “Ďakujem za otázky, aktuálne sa však k tomu nebudeme vyjadrovať, momentálne je to ešte predčasné. Ďakujem za pochopenie,” odvetil pre Zregiónu hovorca Jaroslav Kolár.

Pre horúce novinky SLEDUJTE náš Facebook! Nájdete ho >>>TU<<<

Zdroj: zive.aktuality.sk, regiony.zoznam.sk | Foto: FB/UPC Broadband Slovakia