HC Slovan Bratislava získal deväťkrát slovenský ligový titul, trofejí by bolo i viac, no sedem rokov hral v KHL, pričom nemal zároveň aspoň “druhý tím”, ktorý by držal v našej lige. Aj tento rok patrí k favoritom na titul, keďže má najvyšší rozpočet v súťaži. Prvé kola však celku nevyšli a už prišiel o kreslo aj tréner Pardavý.

Už niekoľkokrát sa však špekulovalo o budúcnosti Slovana. Jednou z alternatív je aj zaradenie sa do českého ligového hokeja, zatiaľ však k žiadnym známym jednaniam neprišlo.

„Chceme byť silní a najsilnejší na Slovensku, aby sme sa raz mohli uchádzať o pôsobenie v českej extralige. Nezbalíme sa ale a neodídeme. Jeden Slovan určite zostane v slovenskej extralige. Mohlo by to byť napríklad postúpenie Modrých krídel do extraligy. V nej by sme tiež určite hrali o prvé priečky.“

Ak by sa toto naozaj udialo, nemalo by to fungovať tak, že jeden tím by bol nadradený tomu druhému. „Nechcem, aby to ľudia vnímali tak, že v slovenskej Extralige bude Slovan B. Nie, určite by to boli dva A-tímy. Stále to bude kvalitatívne na najvyššej úrovni.“ Tieto slová sú ale zvláštne a vlastne taký formát nemá nikde obdobu.

Žiadne konkrétne dátumy alebo horizonty rokov však nepadli. „Na všetko treba čas. Aby sme išli do českej ligy tak v prvom rade musíme dominovať na Slovensku. Chceme byť silní a top tu, potom môžeme uvažovať nad pôsobení v českej lige,dodal jeden z akcionárov Pavol Hofstädter. Ako už dávnejšie vedenie Slovana povedalo, nechcú ísť do nejakej zahraničnej ligy hrať o stred tabuľky.

V klube je však naďalej veľkou prioritou najmä mládež. „Veľmi si dávame záležať na práci s mládežou, v rámci klubu má veľkú prioritu. Posilnili sme pozície trénerov, trávime veľa času vzdelávaním, aby vedeli mládeži odovzdať čo najviac.“

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený HC SLOVAN Bratislava (@hcslovan)

Zdroj: Šport | Foto: Instagram/hcslovan