Byvalý slovenský reprezentačný stopér Martin Škrtel patril dlhé roky k našim najlepším hráčom. Nebyť Hamšíka, určite by cenu pre najlepšieho slovenského futbalistu roka získal viac ako štyrikrát (2007, 2008, 2011, 2012).

Aktuálne hrá pre zábavu v najnižšej prievidzskej oblastnej lige za klub TJ Hajskala Ráztočno, kde robil ako malý chlapec prvé futbalové kroky. V minulosti ale žiaril v anglickom Liverpoole FC, no aj v tureckých celkoch Fenerbahce a Basaksehirspore či ruskom Zenite Petrohrad. Najviac zarobail, samozrejme, v Liverpoole, kde strávil osem rokov. Obdobný plat si držal vo Fenerbahce, kde strávil tri sezóny.

V Liverpoole zarobil za osem sezón v prepočte približne 28 miliónov eur, v Turecku vo dvoch pôsobiskách v súčte 20 miliónov eur. Zárobok z Ruska nie je celkom známy, no dá sa predpokladať, že ako nádejný mladik za štyri sezóny mohol zarobiť v súčte 5 miliónov eur, zatiaľ čo v prípade pôsobení v Trenčíne a v závere kariéry v Trnave sú to skôr symbolické sumy (aspoň v porovnaní s predošlými pôsobiskami).

V súčte sa dá teda predpokladať, že zarobil cca 55 miliónov eur. Časť, samozrejme, zdanil, no i tak je jeho zárobok veľmi pekný a vzhľadom na jeho kvality i zaslúžený.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Martin Skrtel OFFICIAL (@martin37skrtel)

Zdroj: Capology | Foto: Instagram