Lionel Messi a Michael Jordan nepochybne patria medzi najväčšie mená histórie športu. Rozdiel je medzi nimi ten, že americký basketbalista ukončil kariéru skôr, než argentínsky futbalista podpísal prvý profesionálny kontrakt. Ich cesty sa ale aktuálne “spojili”.

Ako to? Michael Jordan a jeho značka Air Jordan má mať totižto 5-percentný podiel z predajov PSG, do ktorého zamieril behom augusta 2021 samotný “kráľ Leo”. A keďže jeho dresy sa predávajú “ako teplé rožky”, Jordan musí mať radosť. Len za prvých sedem dní sa mali predať Messiho oficiálne dresy v hodnote 140 miliónov eur. A koľko je 5% z toho? Sedem miliónov eur.

Jedno veľmi zaujímavé porovnanie je veľavravné. Legendárny basketbalista zarábal vo svojej kariére síce (na jeho éru) krásne peniaze, no len vo dvoch z pätnástich sezón v NBA zarobil viac, než sedem miliónov eur. A teda, týždeň Messiho v Paríži mu zarobil viac, ako jeho priemerná sezóna v NBA. I keď netreba zabúdať na infláciu, s ktorou porovnanie “nepočíta”, je to závratné. Nemyslíte?

Zdroj: Insider.com | Foto: Twitter