Bohatý a úspešný človek si dokáže kúpiť drahšie a kvalitnejšie výrobky, môže cestovať, nemusí pozerať na akčné produkty v obchodoch a má úplne iné možnosti ako niekto, kto žije od výplaty k výplate.

Avšak ani ten najbohatší človek si nedokáže aspoň zatiaľ kúpiť nesmrteľnosť. Vo veku 60 rokov zomrel ostravský podnikateľ René Matera. Založil strojársku skupinu Promet Group a podľa časopisu Forbes patril medzi 100 najbohatších Čechov (naposledy bol zaradený na 46. miesto) s majetkom v hodnote 11,6 miliardy korún (takmer 500 miliónov eur).

Podnikateľ René Matera zomrel v stredu 11. októbra po ťažkej chorobe iba v šesťdesiatich rokoch. Verejná rozlúčka s ostravským podnikateľom prebehne v nedeľu 15. októbra od 10:00 hod. v smútočnej obradnej sieni krematória v Sliezskej Ostrave. Následne potom prebehne rozlúčka s rodinou, ako informoval denník Blesk.

Matera bol zakladateľ strojárskej skupiny Promet Group, ktorá vlastnila okrem iného napríklad automobilku Tatra Trucks. Celkovo táto skupina zamestnáva tisíce ľudí, obsahuje desiatky podnikov a tie spolupracujú s ďalšími desiatkam a desiatkami.

Minulý rok odovzdal firmu svojim deťom Denise a Radimovi a manželke Hane. „Nastal čas dať priestor našim deťom, aby ďalej rozvíjali skupinu Promet Group, ktorú im odovzdávam v pozícii významnej stredoeurópskej firmy v odboroch metalurgie, strojárstva a inžinieringu. Som rád, že sa rozhodli pokračovať v jej konaní a zachovať tak duch rodinnej firmy,“ prezradil vtedy.

“Mluvíte” česky? Ak áno, tento kvíz pre vás nebude problémom!

Zdroj: Blask | Foto: Pixabay