Dnes možno s kľudným vedomím povedať, že Lionel Messi je najlepším futbalistom histórie Barcelony. Prekonal mnohé rekordy a to takým štýlom, že pôsobia priam neprekonateľne. Absolútnym útelom je napríklad strelenie 672 gólov v jej drese.

Avšak jeho úvodný duel v drese Barcelony dopadol priam katastrofálne a dodnes si fanúšikovia tento zápas pamätajú z iného dôvodu než z toho, že by v ňom debutoval velikán svetového futbalu medzi seniormi. Aby sme boli presný, bol to jeho tretí štart, no po prvýkrát sa objavil Messi v základnej zostave.

27. októbra 2004 nastúpil Messi na pravom krídle FC Barcelony v zápase 2. kola Copa del Rey po boku hráčov, akými boli Iniesta, Xavi, Larsson, van Bronchorst či Puyol, ktorý mal i kapitánsku pásku. Niekoľko opôr síce ostalo aj na lavičke, no spomínané mená hovoria jasnou rečou – kvalita základnej jedenástke rozhodne nechýbala.

Na pôde treťoligového celku UDA Gramenet sa však strelecky Katalánci trápili a aj preto mladučký Messi, ktorý v tom čase mal len 17 rokov a 4 mesiace, svoje miesto v 73. minúte za stavu 0:0 prenechal Eto´ovi. Ani ten sa však nepresadil a duel za nerozhodného stavu šiel do predĺženia. V ňom padol jediný gól, ten strelil senzačne domáci útočník Óscar Ollés a Barcu vyradil. Neskutočné.

Zdroj: Transfermarkt | Foto: Instagram/Leomessi