Erling Haaland vtrhol do Salzburgu, do Dortmundu i do Manchestru City ako víchor a prekonáva jeden rekord za druhým. Stále len 23-ročný útočník je aktuálne postrachom Premier League.

V minulej sezóne strelil 36 gólov v 35 dueloch vrámci Premier League, aktuálne má na konte 8 gólov v 8 stretnutiach. To sú čísla hodné skutočného obdivu. Aktuálne sa však trošku jeho gólostroj zasekol.

Vrámci Premier League dvakrát v rade nestrelil gól a od jeho zásahu do siete Nottinghamu uplynulom 256 minút čistého času (bez nadstavených časov). U iných hráčov sú také série bežné, avšak v prípade Haalanda je to tretia najdlhšia séria vrámci Premier League.

V minulej sezóne mal dve dlhšie, pričom tie trvali 298 a 287 minút. Ak sa teda nestihne presadiť v najbližšom dueli behom prvého dejstva, urobí si sobný negativny rekord. Súperom Citizens bude Brighton. Ak by z nejakého dôvodu nenastúpil, rovnaká misia by ho čakala proti Manchestru United.

Len doplníme, že na gól čaká Haaland ešte dlhšie, veď gól nestrelil ani na pôde Lipska vrámci Ligy majstrov pri výhre anglického giganta 3:1.

NAJLEPŠÍ STRELCI PREMIER LEAGUE 2023-24

Zdroj: Transfermarkt | Foto: Instagtam