Nie je ešte vo veku, kedy by bol starý, no i tak si povedal, že s aktívnou hokejovou kariérou už skončí. Svoje rozhodnutie ohlásil viac ako šesť mesiacov po tom, ako sme ho na ľade videli naposledy.

34-ročný Dávid Skokan odohral 28 duelov za Slovensko a reprezentoval ho na MS v rokoch 2014 a 2017. Jeho kariéra sa rozbiehala i končila v Poprade, medzitým sa stal majstrom Slovenska so Slovanom, zahral si v Česku za Slaviu, Hradec Králové či Chomutov, kratšiu dobu pôsobil v Nemecku a v mladosti bojoval o svoj sen zahrať si v NHL aj v juniorskej kanadskej súťaži.

V roku 2007 bol dokonca draftovaný zo 193. miesta klubom New York Rangers, no nikdy sa nedostal do prvého tímu a ani do AHL.

Paradoxne, svoje najúspešnejšie sezóny zažil až po tridsiatke, veď v sezóne 2019-20 bol kapitánom Košíc a v 53 dueloch získal rovnaký počet bodov, v ďalších dvoch ročníkoch pokoril bod na zápas v drese Popradu.

„Chcem sa poďakovať hlavne mojej rodine a to rodičom. Investovali do mňa veľa energie a myslím, že sa to oplatilo,” uviedol v príspevku na sociálnej sieti. „Uvidíme, čo život prinesie, som otvorený všetkému a rád by som pri hokeji ostal. Budem čakať na správnu príležitosť a verím, že príde,” dodal popradský rodák.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Dávid Skokan (@davidskokan19)

Zdroj: Sportnet | Foto: Instagram/davidskokan19