Nemusíte byť ani fanúšikom futbalu, aby ste si všimli hromadného odchodu špičkových futbalistov do Suadskej Arábie, v menšom do USA. A už čoskoro by mohla Európu opustiť ďalšia ikona.

Už 35-ročný Robert Lewandowski celé roky tiahol Bayern Mníchov, predtým Borussiu Dortmund a aj na jeseň 2022 začal žiariť v drese FC Barcelony. Rok 2023 je ale preňho horší a v Barcelone im už došlo, že 4-ročný kontrakt s extrémne vysokým platom nebol práve majstrovským kúskom.

V Európe ale sotva niekto zaplatí za najlepšieho strelca histórie poľskej reprezentácie dosť peňazí, nehovoriac o jeho lukratívnom plate presahujúcom 20 miliónov eur za sezónu.

Podľa viacerých zdrojov silnie ale záujem tak z americkej MLS, ako aj zo saudskoarabskej Pro League. Konkrétne kluby špecifikované neboli, no má ich byť hneď niekoľko. Predsa len, azda najlepší útočník ostatného desaťročia je lákadlom aj z marketingového hľadiska.

V aktuálnej sezóne má v trinástich dueloch na konte šest gólov a štyri asistencie, čo rozhodne nie je zlá vizitka, no podľa viacerých odborníkov na ihrisku nepôsobí práve “hviezdnym” dojmom.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Transfermarkt (@transfermarkt_official)

Zdroj: Transfermarkt | Foto: Instagram/cristiano, Instagram/leomessi