Uhrať remízu 1:1 proti kvalitnému francúzskemu klubu, akým je Lille, v prakticky najlepšej zostave a v súťažnom zápase, v ktorom ide oveľa? To je pre slovenský klub veľká vec, a to aj v prípade, že ide o majstrovský Slovan, ktorý je u nás dlhodobo najlepší.

„Mohli sme aj prehrať, aj vyhrať, zápas bol vabank. Pri šanci Strelca sme boli bližšie k víťazstvu, bola to šanca zápasu. Pre nich je remíza sklamaním, pre nás je víťazstvom. Tieto zápasy hráme na hranici svojich možností, v určitých fázach sa prekonávame. Som nadšený z výkonu. Emócia bola taká silná, že som dnes mal toho akurát. Proti najsilnejšiemu súperovi sme podali najlepší výkon,“ vravel tréner Weiss.

Nemožno opomínať ani fakt, že Slovan hral dokonca bez dvoch svojich najlepších ofenzívnych hráčov, ktorí sa dostali pre zdravotné problémy na ihrisko až v poslednej štvrtine zápasu. Čavrič naskakoval v 69. minúte, Weiss mladší až v 83. minúte.

Práve Čavrič je podľa neho hráčom, ktorý by mohol mať cenovku 20-30 miliónov eur, možno vyššiu, ak by hral francúzsku ligu. „Ich hráči stoja 20, 30 i 50 miliónov. Ale keby Čavrič hral dnes francúzsku ligu, mal by takú istú cenu, pretože sa im kvalitou vyrovnáva. Alebo Vlado, keby bol zdravý. Alebo Tigran. Hráči na Slovensku nemôžu byť hodnotení ako v iných ligách, cena vám stúpa automaticky s kvalitou ligy.“

Čavrič má impozantnú formu. Skóroval vrámci všetkých súťaží v  deviatich zápasoch po sebe, dovedna desaťkrát. V tejto sezóne Konferenčnej ligy dal štyri góly v štyrch zápasoch, čo je na hráča slovenského klubu mimoriadny počin.

Práve on podľa Weissa nielenže vyrovnal a pre Slovan získal veľmi dôležitý bod, ale bol “dokonalým náhradníkom”. Ešte dve hodiny pre zápasom mal byť v základe, cítil sa ale zle a tréner ho tak musel posadiť na lavičku, pričom sa s ním dohodol, aby skúsil aspoň 20-30 minút. Behom nich skóroval a narobil súperovi veľké problémy.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Aleksandar Čavrić (@cavric77)

Zdroj: Šport.sk| Foto: Instagram/cavric77