Ľudia za svoje zlé skutky zvyčajne pykajú, obzvlášť, ak sa jedná o trestnú činnosť. Na ostražitých strážnikov doplatil tentokrát len 17-ročný mladík z Trenčína, ktorého čakajú ťažké roky.

Ako informoval Polícia SR na svojom Facebooku, vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície v Trenčíne vzniesol obvinenie 17-ročnému chlapcovi zo zločinu Nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov ich držania a obchodovania s nimi.

„Na základe doteraz vykonaného vyšetrovania bolo dostatočne preukázané, že obvinený na Hasičskej ulici v Trenčíne pred miestnym pohostinstvom neoprávnene prechovával pri sebe 179 kusov fialových šesťuholníkových tabletiek, v ktorých bola zistená prítomnosť drogy slangovo nazývanej extáza. Polícia taktiež u mladíka zaistila bledý hrudkovitý materiál, v ktorom bola zistená prítomnosť kokaínu a to v množstve minimálne 39 bežných jednorazových dávok,“ napísala Polícia SR.

Trest odňatia slobody za tento trestný čin môže byť až 10-ročný, v prípade neplnoletého polovičný. Mladík tak môže stráviť vo väzení až päť rokov. Isté je jedno – minimálne čiastočne si tým poznamená svoj život a je otázne, ako sa zo svojej chyby poučí.

Zdroj | Foto: FB/Polícia SR – Trenčiansky kraj