Slovenská hokejová reprezentácia sa v dňoch 13. – 15. decembra predstaví na domácom Kaufland cupe, kde si zmeria sily s Nórskom a Lotyšskom. Bude to druhá tohtosezónna previerka slovenských hokejistov, tá prvá bola v nocembri na Nemeckom pohári.

Vtedy náš realizačný tím na čele s veleskúseným trénerom stavil čisto na hráčov z českej a slovenskej ligy. Tentokrát povolal pre zmenu aj esá zo Švédska Cehlárika s Hrivíkom, no aj ďalších hráčov, ktorí v Nemecku neštartovali. Za nomináciou jasne stojí a odmieta kritiku.

Časť fanúšikov sa totižto dotazovala na to, prečo vo výbere nie je ani jeden hráč zo Spišskej Novej Vsi, ktorá aktuálne vedie TIPOS Extraligu, dokonca ani 24-ročný obranca Adam Žiak, ktorého štýl sa mnohým páči. Naopak, svoje zastúpenie majú Košice, Nitra, Zvolen či dokonca senzačne predposledný Slovan.

„Žiaka sme mali na zozname, sledujeme ho. Má naozaj dobrú ofenzívu. Ale nepáči sa mi, keď niekto zdôrazňuje, že z akého klubu by mal byť hráč v reprezentácii. My sme jeden tím a tí, ktorí tu sú, s nimi budeme pracovať, to je naša zodpovednosť. A ich zodpovednosť je dokázať, že sem patria,” povedal Kanaďan.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Hockey Slovakia (@hockeyslovakia)

Zdroj: Športky | Foto: YT/Šport.sk