Dávid Hancko už ako mladý talent zamieril zo Žiliny do Talianska, kde ho v roku 2018 angažovala Fiorentina. Veľa šancí ale nedostal a šance sa chopila Sparta. V českom klube sa stal hviezdou a svoj nesporný potenciál ukazuje od leta 2022 vo Feyenoord. Ako dlho tam ale ešte vydrží?

Už v lete 2023 po tom, ako mal Hancko veľký podiel na návrate Feyenoordu na holandský trón, sa spomínal záujem z Anglicka, Talianska či Španielska. Sám hráč ale uprednostnil zotrvanie v holandskom veľkoklube, kde behom jesene hral aj Ligu majtrov a strelil v nej aj jeden gól.

Na jar 2024 bude pokračovať Feyenoord (zrejme aj s Hanckom) v Európskej lige, keďže v skupine Ligy majstrov obsadil klub 3. miesto. Čeliť bude AS Rímu, ktorý nedávno prepustil trénera Josého Mourinha.

Najcennejší slovenskí futbalisti: V TOP 5 už aj 18-ročný chlapec!

Avšak stále je v hre aj januárový prestup Hancka, ktorého by mohol získať viacnásobný víťaz Ligy majstrov, a síce Liverpool FC vedený Jurgenom Kloppom. Tento klub zatiaľ naposledy milionársku súťaž ovládol v roku 2019, zatiaľ čo ako jediný za posledných šesť rokov zosadil z anglického tróna Manchester City.

Hancko je pre Kloppa veľmi zaujímavý vďaka tomu, že je ľavák, pričom taktiež vie zahrať aj na poste ľavého obrancu, čo dokazuje v drese slovenskej reprezentácie. Každopádne, jeho agent potvrdil, že v hre je veľký záujem viacerých klubov, pričom samotné vedenie Feyenoordu si uvedomuje, že prísť oňho behom januára by nebolo ideálne, hoci pri nadštandardnej ponuke by sme mohli byť už čoskoro veľkého prestupu rodáka z Prievidze.

Zdroj: Dailymail | Foto: IG/davidhancko