ŠK Slovan Bratislava čaká na jar 2024 ešte boj na troch frontoch. V Niké lige, Slovnaft cupe a aj v Konferenčnej lige. Tí, ktorí verili v nejaké posilnenie, sú zatiaľ sklamaní, veď zatiaľ káder skôr oslabil a ak odíde i Čavrič, bude to veľká rana a ťažko nahraditeľný hráč. Kto je prvou zimnou posilou?

Keď vedenie Slovana v sobotu 27. januára ohlásilo, že “zajtra”, teda v nedeľu, ohlási meno prvej zimnej posily, väčšina fanúšikov asi verila v nového útočnika. Márne.

Novou posilou slovenského šampióna z ostatných piatich sezón sa stal grécky stopér Spyros Risvanis. Ten hral naposledy za Dunajskú Streda, ktorá s ním začiatkom januára rozviazala po osemnástich mesiacoch kontrakt.

Spyros Risvanis je odchovancom slávneho Panathinaikosu, najviac zápasov ale odohral za iné grécke ligové kluby, a síce Atromitos a Panionios. Hrával aj v cyperskej Famaguste, ktorá sa viackrát predstavila i v pohárovej Európe a od leta 2022 bol hráčom DAC. Za náš klub odohral 34 zápasov.

V Slovane podpísal krátkodobý kontrakt do konca sezóny s opciou na ďalšie dve. Risvanis hrával v mladosti aj za grécke mládežnícke reprezentácie, za tú seniorsku odohral jedno stretnutie. V máji 2018 bol pri prehre 2:0 v Saudskej Arábii.

Každopádne, skúsená posila do defenzívy bola pre Slovan jednou z priorít, veď na začiatku jari bude mať klub len troch zdravých stopérov, z toho jeden je vykartovaný pre úvodný zápas Konferečnej ligy.

Zdroj: Transfermarkt | Foto: IG/skslovanbratislava