Mnohí si mysleli, že už si nikdy na profesionálnej úrovni nezahrá. Avšak opak je pravdu a teraz vďaka nemu budú stáť vstupenky v krajine, kde má ligová súťaž takmer  amatérsku úroveň, viac ako na Slovane.

Islandský klub Valur Reykjavík totižto angažoval možno najlepšieho islandského hráča všetkých čias. Gylfi Sigurdsson bol ústrednou postavou islandskej reprezentácie na EURE 2016 i MS 2018, čo boli prvé veľké futbalové podujatia, kam sa táto krajina s pár stovkami tisíc obyvateľov kvalifikovala.

Ešte v sezóne 2020-21 patril k oporám anglického Evertonu, následne sa ale vytratil. Dôvodom bol zákaz činnosti a trestné stíhania pre údajné se*uálne prečiny, vrátane dočinenia s detskou p*rnografou. Do lopty si nekopol dva roky.

Na jeseň 2023 mu dalo šancu dánske Lingby, teraz je teda hráčom Valuru, ktorý patrí medzi širšiu islandskú špičku. V lete 2024 ho uvidíme aj v predkole Konferenčnej ligy. A zápasy na domácu súťaž, ktorá skutočne veľkú úroveň nemá, budú stať až 3000 islanských korún, čo je cca 20 eur. A to ešte pred rokom stáli sotva polovicu. Dôvod je evidentný – 34-ročný stredopoliar s viac ako 400 duelmi na anglických trávnikoch a 80 duelov v seniorskej reprezentácii Islandu.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Gylfi Sigurdsson (@gylfisig23)

Zdroj: Transfermarkt | Foto: ´gh