Skupinová fáza šampionátu prináša už od roku 2012 dve osemčlenné skupiny, a teda, celkovo 56 stretnutí. Väčšina z nich má papierového favorita pomerne jasného, niektoré stretnutia ale “trápia” aj bookmakerov.

Je zaujímavé, že hneď tri úplne najvyrovnanejšie zápasy podľa prognóz bookmakerov sa odohrajú behom otváracieho dňa šampionátu, teda v piatok 10. mája.

Tym úplne najvyrovnanejším prakticky bez favorita má byť duel skupiny B medzi Švédskom a USA, zatiaľ čo podobne je na tom aj zápas medzi Fínskom a Kanadou v skupine A, ktorý je rovnako na programe v piatok od 20:20.

Na 3. mieste je duel medzi Slovenskom a Nemeckom, ten sa hrá rovnako už v piatok od 16:20. Tu sa bookmakeri prikláňajú mierne na našu stranu. Z kategórie tých podobne vyrovnaných s miernym priklonením sa k prvým menovaným sú ešte stretnutia Česko vs. Švajčiarsko (13.5. o 20:20), podobne tak Francúzsko vs. Kazachstan (11.5. o 12:20).

Naopak, úplne najjasnejšími duelmi by mali byť duelmi Švédska a USA proti Poľsko, ako aj Fínska a USA proti Veľkej Británii.

16 faktov pred MS v hokeji: Niektoré určite prekvapia!

Foto: IG/ceskyhokej