Pred desiatimi rokmi hralo len štvrtú najvyššiu súťaž, v máji 2024 sa stalo definitívne postupujúcim medzi slovnskú elitu. A to aj napriek tomu, že nemalo domáce prostredie. Zápasy hrávalo v Šali a chodilo na ne v priemere menej ako 350 divákov.

Ako je však známe, v Komárne sa už cca rok pracuje na štadióne, ktorého kapacita bude presahovať 5 tisíc divákov a bude splňať aj podmienky na to, aby sa tu trebárs mohli hrať mládežnícke reprezentačné zápasy. Ako možno viete, sponzoruje ho maďarská vláda, veď aj vo vedení tímu sú predovšetkým občania maďarskej národnosti.

Po tom, ako sa usadila na najvyšších priečkach Dunajská Streda, ktorá už mohla mať aj titul, nebyť nadvlády Slovana, a v minulej sezóne aj jej vlastné zlyhania v posledných kolách, tak na juhu Slovenska bude druhý nádejný klub s potenciálom, ktorý je aktuálne ťažké odhadnúť.

Problémy pre vedenie 2. ligy? V hre koniec ďalšieho klubu!

Prvotné správy z minulého roka hovorili o tom, že štadión by mohol byť dokončený behom jesene 2024, v apríli tohoto roka sa stále hovorilo o septembri. „Vybudujeme tiež ihrisko s rozmermi 60×40 a ďalšiu väčšiu i menšiu tréningovú plochu. Počasie nám praje, pracuje sa prakticky bez prestávky, všetko ide podľa plánu. Hotoví by sme mali byť v septembri 2024. Hrať sa možno bude dať aj skôr,“ povedal Attila Csémy, zástupca spoločnosti, ktorá zabezpečuje rekonštrukčné práce štadióna KFC Komárno.

Sezóna začne zrejme tradične v druhej polovici júla, a je otázne, či sa podarí klubu skutočne mať už vtedy pripravený štadión alebo trebárs bude hrať v úvode sezóny všetky zápasy na ihriskách súperov a v druhej polovici základnej časti pre zmenu doma. Isté je, že v Šali, kde hrával klub doposiaľ, nie je infraštruktúra na Niké ligu.

Zdroj: Hitky, Sportnet | Foto: IG/kfc_komarno