Už 81-ročný prezident USA Joe Biden má obhajovať svoj post v blížiacich sa voľbách, ktoré bude ostro sledovať celý svet. Pre mnohých je ale jeho kandidatúra skôr prekvapením, a najnovšie zábery dokazujú, prečo.

Joe Biden bol zvolený ako najstarší prezident v histórii USA, do úradu nastupil 20. januára 2021. Aktuálne mnohí tvrdia, že Demokratická strana by mala do volieb nasadiť proti Donaldovi Trumpovi niekoho mladšieho.

Dôvodom je, že stále viac ľudí má pocit, že s Bidenom niečo nie je v poriadku. On už samotný vek 81 rokov hovorí sám seba, veď si stačí predstaviť svojich blízkych či trebárs susedov v tomto veku. Len malé percento osemdesiatnikov je samostatných, nehovoriac o vykonávaní tak významnej úlohy, ako byť prezidentom.

A Joe Biden zaujal, či skôr šokoval, behom osláv “Juneteenth”, teda sviatkom nezávislosti černochov. Na cca pol minúty behom hudobného čísla na rozdiel od všetkých naokolo doslova zamrzol. Nečudo, že hlavne tí, ktorí podporujú Donalda Trumpa, hoci ten nie je oveľa mladší, hovoria o blížiacej sa Bidenovej neschopnosti vykonávať svoju funkciu, keďže okrem jeho údajnej “bežnej” spomalenosti má mať aj takéto “výpadky”.

Zdroj | Foto: YT/The Telegraph