Slováci často závidia Nemcom ich platy, ktoré sú, povedze si rovno, oveľa vyššie. Na rovnakých pozíciach často aj trojnásobné. Behom letných prázdnin sú to často pra´ve húfy nemeckých vozidiel, ktoré spôsobia dopravné kolóny na hlavných európskych cestaćh, zatiaľ čo mnohí využívajú aj letecú dopravu.

Kam Nemci najčastejšie jazdia na letné dovolenky?

Napriek tomu, že zarábajú viac, nie je zďaleka pravidlom, že by si volili destinácie, na ktoré Slováci viac-menej nemajú. Neraz sa s nimi stretneme. Podľa dostupných informácií majú byť najčastejšou voľbou Nemcov nasledovné destinácie.

Mimoriadne vyhľadávanými majú byť dlhodobo španielske ostrovy, hlavne Mallorca a Kanárske ostrovy, veľmi často smerujú do susedného Talianska, hlavne do regiónov ako sú Toskánsko, Južné Tirolsko či pobrežie Amalfi v Kampánii, TOP 3 uzatvára Grécko, hlavne ostrovy ako Kréta, Rodos či Kos a stále viac ich mieri do Turecka, hlavne do oblasti Antálie.

Čo sa týka zimných dovoleniek, predovšetkým lyžiarsky zameraných, jasným favoritom Nemcom je podľa miestnych cestovných kancelárií, no aj ďalších štatistík Rakúsko, kde sa v tamojších Alpách Nemci často cítia ako doma.

Avšak nezanedbateľná časť Nemcov je hrdá aj na svoju domovinu a mnohí Nemci sú vášniví turisti objavujúci krásy svojej krajiny, či už sa jedná o Bavorsko, hlavné mesto Berlín alebo taktiež o nemeckú časť Álp či prímorské lokality v ich domovine.

Zdroj: Bild | Foto: Depositphotos