Označiť niekoho za najlepšieho slovenského futbalistu histórie je subjektívne, veď je prakticky nemožné porovnať porovnávať kvality hráčov z rozdielnych postov, nie to naprieč generáciami. Avšak umelá inteligencia ChatGPT ale ako najuznávanejších a najúspešnejších štyroch označil nasledovných.

 

4 najlepší slovenskí futbalisti histórie?

**Marek Hamšík** – Jeden z najznámejších slovenských futbalistov posledných rokov, ktorý hrával celé roky za SSC Neapol. Je rekordérom v počte reprezentačných zápasov a gólov za Slovensko. Až osemkrát sa stal hráčom roka na Slovensku.

**Jozef Adamec** – Bývalý špičkový útočník, ktorý v 60. a 70. rokoch 20. storočia hral hlavne za Spartak Trnavu, no aj za Duklu Praha a bratislavský Slovan. Zomrel ako 76-ročný na Vianoce v roku 2018.

**Ladislav Kubala** – Veľkú časť svojej kariéry strávil v zahraničí, najmä v slávnej FC Barcelone. Kubala sa narodil na Slovensku a je považovaný za jedného z najlepších futbalistov svojej éry, teda 50tych rokov. Reprezentoval Československo, Maďarsko aj Španielsko. Zomrel v roku 2002.

**Peter Dubovský** – Bol vynikajúcim útočníkom, ktorý hrával za Slovan Bratislava, v ktorého drese dvakrát vyhral tabuľku strelcov československej ligy a odtiaľ priamo prestúpil do Realu Madrid. Za “najväčší klub histórie” hral ako dodnes jediný Slovák. Jeho kariéru, žiaľ, tragicky ukončilo v roku 2000 predčasné úmrtie.

Už futbal aktívne nehrá: Koľko behom kariéry Hamšík zarobil?

Zdroj: ChatGPT | Foto: IG/