Ako všetci vieme, v ostatných rokoch pribudlo na našich cestách (a niekedy i chodníkoch) množstvo elektrických kolobežiek. Tie dokážu jazdiť aj rýchlosťami nad 50 km/h a v niektorých prípadoch sa môžu stávať doslova zbraňou.

AKo zrejme viete, najtragickejším prípadom v našich končinách bola smrť dôchodkyne, do ktorej narazil podnapitý muž v Trenčíne na svojej údajne “načipovanej” eletrokolobežke.

Našťastie nie smrteľný, ale i tak nepríjemný prípad sa stal včera (v utorok) večer v českom meste Olomouc. Tam kolobežkár síce do nikoho nenarazil, no svojou jazdou ohrozoval premávku a napokon sám skončil v nemocnici. I u neho hral rolu alkohol.

Opitý vraždiaci kolobežkár spoznal trest: Je podľa vás dostatočný?

K nehode došlo krátko pred 20. hodinou. Podľa zistených informácií sa vodič elektrokolobežky pravdepodobne vplyvom svojho podnapitého stavu pri jazde nesprával ohľaduplne a spadol,” uviedla hovorkyňa. Kolobežkár pred pádom kľučkoval, ohrozoval chodcov, riskoval kolíziu s autami, prechádzal z cesty na chodník a opačne. Nakoniec jeden z týchto prejazdov nezvládol a havaroval.

32-ročný muž skončil v nemocnici a bolo mu zistených až 1,6 promile alkoholu, čo je hodnota, za ktorú vodič auta môže skončiť vo väzení. Takéto udalosti znamenajú stále častejšie diskusie o tom, či sa nebudú sprísňovať predpisy aj v tejto oblasti.

Zdroj: Novinky.cz | Foto:Depositphotos