Dalo by sa povedať, že až do pondelka sa európsky šampionát vyvýjal viac-menej podľa očakávaní. Všetko sa však zmenilo vďaka neočakávaným udalostiam utorňajšieho podvečera.

Podľa mnohých najväčší favorit turnaja z Francúzska neudržal vedenie proti Poľsko, ktorému šlo už len o česť a keďže Rakúsko ako relatívne nenápadný čierny kôň turnaja dokázalo vyhrať 3:2 proti Holandsku, stalo sa nečakaným víťazom skupiny D.

A práve to je niečo, čo výrazne zmení vzhľad pavúka.

Po tom, ako boli dohraté prvé tri skupiny, je isté, že v hornej polovici budú minimálne štyria z pätice veľkých favoritov turnaja. Už v pondelok bolo isté, že v hornej štvrtine budú domáci Nemci a silní Španieli, pričom teraz sa vie, že ak by šlo všetko podľa predpokladov, víťaz tohoto zápasu by šiel v semifinále na víťaza konfrontácie medzi Francúzskom a Portugalskom. Práve tieto krajiny boli spoločne s Anglickom piatimi TOP favoritmi na zlato.

Naopak, spodná polovica bude teda “papierovo slabšia” a to môže byť extra výzvou aj pre Slovensko. To totižto namiesto aktuálne pomerne očakávanej remízy s Rumunskom, ktorá by obom zaistila postup ďalej, totižto v prípade výhry môže mať celkom dobré vyhliadky kľudne až na semifinále. I keď nutno dodať, že to je možno len naše prianie, veď podľa bookmakerov bolo Slovensko jedným z troch či piatich outsiderov šampionátu.

Zdroj: Hitky, Flashscore | Foto: IG/k.mbappe