FC Spartak Trnava sa aj v sezóne 2024-25 pokúsi usieť i na európskej scéne, kde sa v tej uplynulej prepracoval tradičný klub do skupinovej fázy Európske ligy. Do ligových i pohárových duelov môže vyraziť aj so zaujímavou posilou.

Na slovenské trávniky sa vracia Róbert Pich, ktorý bol dlhé roky prehliadaný reprezentačnými trénermi a dres slovenského áčka si nikdy neobliekol.

Dlhé roky sa pritom tomuto ofenzívnemu stredopoliarovi či krídelníkovi darilo v Žiline i Poľsku. Na konte má cez 100 kariérnych gólov a približne 70 asistencií.

Naposledy hrával na Cypre v drese Othellos Athien, na Slovensku pôsobil naposledy ešte na jeseň 2013 ako hráč MŠK Žiliny.

„Už dávnejšie som cítil, že je čas sa vrátiť späť na Slovensko. Cítim, že Spartak je veľký klub s bohatou históriou a som naozaj rád, že tu môžem byť. Pamätám si na zápasy proti Spartaku, vždy tu bola dobrá atmosféra. Prvýkrát budem v roli domáceho, práve fanúšikovia a tá atmosféra ma prilákali sem do Trnavy,” uviedol 35-ročný Róbert Pich pre klubovú stránku Spartaka.

S Trnavou podpísal kontrakt do 31. decembra 2024 s opciou do 30. júna 2025.

Zdroj: Transfermarkt, fcspartaktrnava.sk | Foto: IG/spartak_sk