ŠK Slovan Bratislava sa stal v predošlej sezóne po šiesty krát za sebou šampiónom slovenskej futbalovej ligy, ktorej názov sa v lete 2023 zmenil z Fortuna ligy na Niké ligu. Pre novú sezónu sa ciele príliš nemenili.

Avšak prioritou pre klub je nielen zo športového, ale aj ekonomického hľadiska, účasť v hlanvej fáze niektorého z európskych pohárov. A po utorku 30. júli je isté, že Slovan si po štvrtýkrát v rade halvnú fázu zahrá.

V druhom predkole totižto na pôde slovinského Celje remizoval 1:1, zatiaľ čo doma rozhodol o postupe prakticky do polčasu. Už v 16. minúte súperovi vylúčili hráči (to isté sa v 30. minúte stalo v úvodnom zápase Slovanu), no Slovinci sa nedokázali zomknúť. Po minúte inkasovali, do polčasu bolo 2:0, po hodine hry už 3:0 a po 75 minútach svietilo už skóre 5:0.

ŠK SLOVAN BRATISLAVA – CELJE 5:0

Góly: 17. Tolič, 30. Strelec, 60. Mak, 72. Strelec, 75. Barseghyan

Slovan tak má dve istoty. Tou prvou je, že behom leta ešte odohrá v predkolách štyri duely, a tou druhou, že určite bude hrať prinajhoršom hlavnú fázu Konferenčnej ligy. V 3. predkole Ligy majstrov naň čaká nepríjemý cyperský súper APOEL Nikósia, známy aj z halvnej fázy, no tentokrát sa vytrápil v dvojzápase s moldavským majstrom a Slovan určite nebude bez šance na postup.

Postup cez cyperského majstra by znamenal pre nášho šampióna istotu minimálne Európskej ligy a nádej na prípadné vyradenie aj štvrtého súpera a s tým spojenú svoju historicky prvú účasť v Lige majstrov.

Šok v Celje: Súper Slovana urobil niečo skutočne nevídané!

Zdroj: Flashscore | Foto: IG/skslovanbratislava