ŠK Slovan Bratislava po troch rokoch, keď vždy zakotvil v Konferenčnej lige, vie, že sa najmenej o stupienok posunie. Zvládol totižto i tretie predkolo Ligy majstrov a druhýkrát vo svojej histórii si zahrá play-off o milionársku súťaž.

V roku 2014 dokráčal do rovnakej fázy, no nestačil na BATE Borisov a neskôr v ťažkej skupine Európskej ligy nezískal ani bod. Teraz ale môže byť všetko inak. Po vyradení APOELu Nikózia po výsledkoch 2:0 z Bratislavy a 0:0 z Nikózie (hoci po veľkej hernej prevahe súpera) narazí v poslednom predkole na dánsky Midtjylland. Ten pred dvomi rokmi postúpil do play-off Európskej ligy napríklad aj na úkor rímskeho Lazia, minulý rok ale vypadol v poslednom predkole Konferenčnej ligy.

Slovan je v túto chvíľu stabilnejší, skúsenejší a vďaka novému formátu súťaže a zároveň svojmu vyššiemu koeficientu si tak nielenže zahrajú v Európe viac zápasov, ale budú mať reálnejšiu šancu aj na oveľa hrateľnejších súperov.

Každopádne, o tom, že v prípade účasti v hlavnej fáze Lige majstrov zarobí Slovan skutočne rozprávkovo, sme už písali. No jedným dychom nutno dodať, že aj keby v poslednom predkole neuspel, zarobí viac ako v minulých sezónach.

Už teraz má bez ohľadu na ďalšie okolnosti vo vrecku prémiu za účasť v play-off Ligy majstrov a ak k nej pričítame sumu za účasť v Európskej ligu (tú už má prinajhorčom istú), je na sume 8,6 milióna eur. A keďže jeho klubový koeficient je už dosť vysoký, možno hovoriť, že má už istotu zárobku vo výške cca 10 miliónov eur.

Totižto v Európkej lige dostane podľa koeficientu najhorší tím “vstupný” bonus 75 tisíc eur, no najlepší až 36-násobok. A keďže Slovan by bol v hornej polovici, získal by aj viac ako 1,5 milióna. Ďalšie peniaze sa následne dajú získať za každý bod a prípadné postupy.

Slovan s európskym číslom: „Kiež by to bolo v Niké lige rovnaké!“

Zdroj: UEFA, Hitky | Foto: IG/skslovanbratislava