Ikonický hudobník Petr Janda je stále aktívnym frontmanom rockovej skupiny Olympic, a to aj navzdory skutočnosti, že má 82 rokov. Po šesťdesiatich rokoch na scéne sa ale stále viac očakáva, kedy kapela ohlási koniec, poprípade kedy minimálne Janda už nebude schopný vystupovať.

Zatiaľ, čo niektorí hudobníci sa rozhodnú skončiť oveľa skôr, iných zradí zdravie a preň sú nútený skončiť. Zrejme táto druhá možnosť ukončí kariéru aj Jandovi.

„Bohužiaľ, zatiaľ si neviem predstaviť, že by som ráno nevzal do ruky gitaru. Pritom samozrejme viem, že raz sa to stane a nebudem môcť, alebo nikto nebude chcieť, aby som niečo predvádzal. A to bude kritický moment môjho života. Zrejme si budem musieť nájsť nejakú náhradu. Buď to bude chľast, alebo začnem znovu fajčiť,“ obáva sa budúcnosti Petr Janda v rozhovore pre iDNES.cz.

Legendárna balada v modernom šate: WAU, to musíte počuť!

Janda sa nahlas zamyslel aj nad ďalšími možnými problémami. Tými s chrbátom alebo nohami sa až neobáva, keďže si vie predstaviť hrať aj sediac. No problémom sú prsty, ktoré sú hrou na gitare namáhané, a hlasivky, keďže tie desaťročia na scéne nemožno prehliadať.

Zdroj: Idnes | Foto: YouTube