Spartak Trnava si tentokrát v pohárovej Európe nezahrá, stopku mu v 3. predkole Konferenčnej ligy vystavil poľský klub Wisla Krakow. Smutný hrdina odvety teraz opúšťa Trnavu.

Hovorilo sa o ňom ako o obrovskej nádeji, veď už ako 16-ročný odohral vtedy ešte v drese Nitry prvé minúty v najvyššej súťaži. Následne v Trnavy jeho meno dostávalo stále väčší šmrnc, a to trebárs aj ako kvázi učeň Martina Škrtela, po boku ktorého hrával za Trnavu.

V minulej sezóne už patril medzi esá tímu a teraz ako 20-ročný necelý mesiac pred 21. narodeninami sa Sebastián Kóša so statusom opory a azda najzvučnejšieho mena v klube s Trnavou lúči. Zaujímavé je, že ešte o 18:00 štartoval v sobotu pri výhre 2:1 v Skalici, no už po zápase bol oficiálne menovaný posilou španielskej Zaragoyzy, známeho celku z druhej najvyššej španielskej ligy.

Jeho kontrakt so Zaragozou je 4-ročný, pričom výška čiastky, ktorú zaňho Trnavčania zinkasujú, zatiaľ známa nie je. Očakáva sa suma okolo jedného milióna eur, istotou sú aj percentá z jeho ďalšieho predaja.

“Real Zaragoza získal do svojich radov skutočne kvalitného stopéra a Sebo sa tak posunie do kvalitnejšej ligy a do tímu, ktorý má ambíciu postúpiť do najvyššej súťaže. Ak sa mu tam bude dariť, v čo naozaj pevne verím, tak z jeho úspechu bude profitovať Zaragoza a náš klub získa ďalšie financie. Na stole sme mali aj ďalšie dve ponuky z iných klubov, ale v španielskej ceste vidíme pre Kóšu a aj pre náš klub veľký potenciál smerom do budúcnosti,” povedal prezident Spartaka Peter Macho.

Slabé miesto Slovana: Ktorí hráči a za koľko ho behom leta opustili?

Zdroj. Transfermarkt | Foto: IG/spartak_sk