Kto je naväčším tenisovým hráčom histórie? A dá sa to vôbec objektívne určiť? No, je to veľmi náročné a vždy možno trošku subjektívne, veď ťažko porovnávať hráčov z tenisového praveku s hviezdami 60tych či 80tych rokov a s tými súčasnými.

Redaktori svetoznámeho portálu Give Me Sport sa o to pokúsili na základe viacerých kritérií, medzi tie hlavné patrili počet triumfov na grand slamových turnajoch, schonosť hrať na všetkých povrchoch na najvyššej úrovni, samotný štýl hry, úroveň superov či štatistiky v počte vyhratých turnajov celkovo a podobne.

TOP 10 – naša stopa

Medzi najlepšími z najlepších nechýba ani niekdajší československý reprezentant Ivan Lendl známy aj pod prezývkou “Ivan hrozný”. Rodák z Ostravy (7.3.1960) vyhral osem grand slamových turnajov, nikdy nevyhral len Wimbledon, kde bol dvakrát vo finále. Päťkrát vyhral koncoročný turnaj majstrov a jeho najlepšie tenisové roky boli tie v období rokov 1982-1991, na úplnom vrchole bol hlavne v rokoch 1984-1987. Give Me Sport zaradil Čecha s bilanciou 1068 výhier a 242 prehier na skvelé 8. miesto.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Ivan Lendl (@ivanlendl8)

→ Kompletná TOP 10Kompletná TOP 10