Podvodníci sa snažia vylákať z ľudí menšie či neraz väčšie obnosy peňazí mnohými spôsobmi. Veľmi často dokážu naletieť hlavne starší ľudia, pričom najnovší prípad z Bratislavy je poriadne šokujúci.

Trik podvodníkov bol totižto doslova učebnicový a staršia žena rozhodne nebola nejaká osemdesiatnička či ešte staršia osoba.

V Prievidzi sa podarilo podvodníkom vylákať od 62-ročnej ženy obnos v šokujúcej výške 100 tisíc eur.

„62-ročnú seniorku z Prievidze kontaktoval neznámy páchateľ prostredníctvom mobilného telefónu. Využil jej vyšší vek a oslovil ju ´starká´, čo ju presvedčilo, že volá jej vnuk Šimon. Páchateľ jej povedal, že spolu s matkou potrebujú veľkú sumu peňazí, pretože si niečo kúpili a musia do siedmich minút vložiť peniaze do banky. Navrhol jej, aby všetky peniaze, ktoré má doma, vložila do igelitovej tašky, čo seniorka počas hovoru aj urobila,” opisuje trenčianska krajská polícia.

„Páchateľ následne seniorke povedal, aby vyšla na balkón a zakričala meno Milan. V tom momente pribehol druhý páchateľ pod balkón a seniorka mu vyhodila tašku s peniazmi.”

Seniorka vraj vložila do tašky 100-tisíc eur, z toho približne 50-tisíc eur boli jej úspory a približne 50-tisíc eur úspory jej dcéry.

Otázkou je, prečo mala táto pani k dispozícii doma taký vysoký obnos peňazí a aj to, že naletela učebnicovému podvodu, veď také sa tu diali ešte v časoch, keď bola mladá. Podobne tak vyznieva absurdne to, že “predaj peňazí” prebehol vyhodením hotovosti z okna.

Chcel sa obohatiť, zrejme pôjde do väzenia: Exdekan robil TOTO!

Zdroj: Topky | Foto: Depositphotos