50-ročný rodák z Revucej a súčasný líder parlamentnej strany SNS Andrej Danko bol v minulosti často na posmech kvôli nie úplne zrozumiteľným vyjadreniam, v súčasnosti ho pre zmenu nemajú v obľube mnohí občania pre jeho neraz svojské vystupovanie.

Tentokrát v obave o budúcnosť koalície, resp. akejsi stability Slovenska, sa na jeho adresu nie práve v dobrom vyjadril aj samotný prezident Peter Pellegrini, ktorý bol zároveň viac ako pol roka aj jeho koaličným partnerom.

„Ja úplne nerozumiem, o čo ide pánovi predsedovi SNS, aj keď chápem, že tá osobná až priam detinská chuť po nejakej stoličke ho pravdepodobne núti tie svoje osobné ambície nadradiť nad záujmy krajiny. Slovensko stojí pred vážnou konsolidáciou, ktorú musí zvládnuť koalícia len v jednote a v diskusii,” vyhlásil prezident.

Ide mu o rozpad vládnej koalície a o predčasné voľby? Na tieto otázky by mal odpovedať, pretože to konanie nasvedčuje práve tomu, ako keby chcel, aby na Slovensku bol nepokoj, aby vládna koalícia nevydržala,” zdôraznil v New Yorku Pellegrini.

Netreba zároveň dodávať, že SNS je podľa preferencí suverénne najslabšou koaličnou stranou a podľa aktuálnych prieskumov by s veľkou pravdepodobnosťou ani neprekročila brány koalície, keďže jej percentá získava v prieskumoch Republika, poprípade by niektoré hlasy SNS mohol získať SMER-SD.

Zdroj: Čas.sk | Foto: YouTube, IG/peter:pellegrini