To, o čom sa špekulovalo už zaciatkom leta, sa má stať realitou v najbližších hodinach. Peter Pekarík, ktorý aj v 37 rokoch a po dvoch sezónach bez výraznejšej minutáže na klubovej úrovni dokázal brániť aj hviezdy európskeho šampionátu, sa mal rozhodnúť ohľadom svojej budúcnosti.

Instagramový profil “Slovenskí futbalisti” priniesol informáciu, podľa ktorej bude Peter Pekarík v stredu 25. septembra predstavený ako nová posila klubu MŠK Žilina, teda klubu, v ktorom s futbalom začínal.

Túto alternatívu spomínal po európskom šampionáte aj Vladimír Weiss starší, ktorého novinári konfrontovali práve ohľadom Pekaríka ako možnej posily Slovana, keďže ten v ostatných rokoch doviedol aj Maka, Kucku či Strelca.

Pekarík opúšťal Žilinu prvýkrát ešte v lete 2004 formou ročného hosťovania, keď ako neplnoletý mladík zamieril do Dubnice a definitívne odišiel zo Žiliny (aj Slovenska) v januári 2009, keď za necelý milión eur prestúpil do Wolfsburgu. Odvtedy až na rok v Turecku pôsobil celý čas na nemeckých trávnikoch.

Už 132-násobný reprezentant Slovenska odohral na nemeckých trávnikoch viac ako tri stovky duelov, ešte v sezóne 2021-22 odohral 73% minutáže Herthy v Bundeslige, následne za ňu dve sezóny hrával len sporadicky.

EURO 2024 (i kvalifikácia naň) a jeho fantastické výkony proti Belgicku či Portugalsku ale dokázali, že je v jeho silách skutočne oddrieť celé zápasy a hrať ich vo veľkom štýle.

Žilina v ňom nepochybne získa veľmi kvalitnú postavu, ktorá dodá prevažne mladému, no po rokoch neistoty stabilizovanému tímu, i potrebnú skúsenosť.

Pekarík tak zrejme napodobní ikony slovenského športu, akými sú či už hokejisti ako Stümpel či Pálffy, poprípade futbalisti ako Škrteľ či Kucka, a potešia v závere kariéry domáce publikum.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílel uživatel @slovenski_futbalisti

Zdroj: IG/Slovenskí futbalisti | Foto: IG/tvmarkiza.sport