Ján Koleník patrí medzi najcharizmatickejších, najobľúbenejších a najobsadzovanejších hercov súčasnosti u nás. Je to veľký fešák schopný hrať najrôznejšie postavy. Ale ani on nie je úplne bezchybný a to, s čím má problém, mnohých zaskočílo.

V prípade hercov či spevákov máme pocit, že sú to extroverti, slobo nervozita (tréma) je pre nich tabu a sú to rodení komedianti. Že sú bezprostrední. Avšak Ján Koleník je jedným z mnohých, ktorí sú síce profesionáli, no celé roky ukrývajú “tajomstvo”.

44-ročný fešák v markizáckom Teleráne prezradil, že nepríjemné pocity sprevádzajú každé jeho vystúpenie. „Som veľký trémista, čím som starší, tým viac,“ netajil. „Je to asi tým, že cítim väčšiu zodpovednosť. Čím som starší, tým som zodpovednejší,“ povedal aj pre Nový čas.

„Som perfekcionista a možno niekedy chcem, aby veci klapli do úplne najmenšieho detailu, a to je možno zbytočné, je to zväzujúce. Ale pracujem na sebe, aby som aj v tejto profesii nebol taký perfekcionista, aby som si robil iba svoju prácu a nesnažil sa bdieť a dávať pozor ešte aj na zložky, ktoré neovplyvním,“ vysvetlil.

Paradoxne dodal, že veľmi dobre vie o tom, že práve nejaká tá chybička na javisku dokáže všetko uvoľniť.

Zdroj: Pluska | Foto: IG/jan_kolenik, IG/markiza